Mekka svetovej gastronómie na európskom kontinente opäť ožije koncom januára. Bude sa privoniavať, degustovať a hodnotiť. Tentoraz to však bude o niečo iné. Prvýkrát sa do najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete zapoja aj Slováci.
Náš tím v zložení Marek Minarič, Márk Janák a Peter Vajgel sa v marci 2024 úspešne prebojovali do prvej desiatky, čím si zabezpečili miesto medzi najlepšími krajinami na svete. Nechali za sebou tímy, ktoré sú dlhoročnými účastníkmi záverečného finále súťaže a ich krajiny sa môžu pýšiť niekoľkými michelinskými reštauráciami.
Témami na budúci rok sa stali srnčie mäso, foie gras, čaj a sciéna orlovitá, zeler, stonkový zeler a homár. Suroviny to nie sú jednoduché, ale o tom Bocuse d’Or predsa je.
Náš tím sa už niekoľko mesiacov usilovne pripravuje a trénuje pod dohľadom Jimmiho Erikssona, ktorý doviedol náš tím do Lyonu.
Veľká vďaka patrí našim partnerom. Naša účasť na svetovom finále je realizovaná s finančnou podporu Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, Slovakia Travel, generálneho partnera súťaže spoločnosti METRO Cash & Carry SR, spoločnosti Senátor Banquets Bratislava a Montycon.